Historie

De start in 2002

Een groep enthousiaste inwoners van de gemeente Dronten heeft in 2002 een vereniging opgericht voor gemeenschappelijk wonen voor vijftigplussers in Dronten met de naam “De Wiekslag”. De leden zijn 10 jaar bezig geweest om een gebouw in Dronten te realiseren waar zij hun ideaal kunnen verwezenlijken: “Samen wonen onder één dak met behoud van privacy!”

Een van de initiatiefnemers is Ria Middelkoop. Het idee ontstond tijdens een wandeling met een aantal vriendinnen. Ze zagen tijdens hun wandeling een leuk chalet en zeiden: "Laten we 4 chalets in een kring zetten met een gezamenlijke binnentuin; alleen wonen en toch samen zijn". “De Wiekslag” is een club van actieve mensen en staat open voor iedereen, die de uitgangspunten van het gemeenschappelijk wonen van harte onderschrijft en bereid is daaraan ook zelf een bijdrage te leveren.

Gemeenschappelijk wonen is een manier van leven. Je levert geen zelfstandigheid of privacy in, maar kiest voor wonen te midden van mensen voor wie onderling contact en elkaar helpen vanzelfsprekend is, evenals respect voor elkaar en ieders privacy.

Dinsdag 12 april 2011

...is een historisch en feestelijk moment. Op deze datum werd symbolisch de eerste paal geslagen voor de bouw van het appartementencomplex “De Wiekslag”.

Ria Middelkoop – een van de initiatiefnemers van de woongroep – verrichtte de plechtigheid in het bijzijn van directeur Truus Sweringa van Oost Flevoland Woondiensten (OFW) en alle leden van de woongroep.

De bouw gaat van start op het Noordenveld in Dronten. Dit is het moment dat de Gemeente Dronten, OFW, architectenbureau Brink & Fleer, Van Dorp Installaties en Bouwgroep Groothuis de realisatie starten van de wensen van de Woongroep.

Maandag 28 november 2011

...voorzitter Olga Nijmeijer-Beijer en secretaris Ria Middelkoop van Woongroep De Wiekslag en de toenmalige directeur Truus Sweringa van Oost Flevoland Woondiensten hebben maandag 28 november de beheerovereenkomst getekend voor het complex van de woongroep. Met het tekenen van de beheerovereenkomst zijn de afspraken voor het beheer en onderhoud vastgelegd.

Woensdag 11 juli 2012 

...was weer een bijzonder moment voor de leden van de woongroep. Wethouder Ton van Amerongen plaatste de hoogste dakplaat op het wooncomplex: “een zware klus, maar als wethouder kun je alles.” De toekomstige bewoners kunnen voor het eerst een kijkje nemen in enkele woningen en vieren dit moment met een hapje en een drankje. 

Oktober 2012 

...het is bijna zover, in november worden de appartementen eindelijk opgeleverd aan de bewoners en zal de woongroep een feit zijn. 

Het gebouw is bijna opleverklaar